5 dingen om op te letten tijdens het afsluiten van je zorgverzekering

In januari denk je niet meer aan je zorgverzekering. Je hebt lekker geluncht en de overstapperiode is immers voorbij. Maar het is wel belangrijk dat je tevreden bent met je zorgverzekering. In dit artikel geven we je een paar tips mee waardoor je zeker weten de beste zorgverzekering hebt gekozen.

Zorgpremie

Uiteraard is goede zorg van belang. Wel let je op de maandelijkse premie waarvoor je betaalt. In de periode november worden de meeste premies van alle zorgverzekeraars bekend gemaakt. In die periode denk je nog dat het nog goed komt. Maar uit ervaring sluiten de meeste mensen op het laatst moment pas een zorgverzekering af. Als de zorgpremie een belangrijk uitgangspunt is, kun je in het komende jaar extra rekening mee houden.

Geen vergoeding op bepaalde zorg

Elk jaar veranderen de vergoedingen voor de desbetreffende zorg. Bekijk altijd vooraf welke zorg je absoluut nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering die een tandarts controle dekt. De basisverzekering is vrijwel van elke verzekeraar aan elkaar gelijk. Kijk dus vooral ook naar de aanvullende verzekeringen met het juiste aanbod.

Verandering in je persoonlijke situatie

Je situatie kan veranderen maar heeft dit ook invloed op je behoeftes? Je behoeftes aan zorg kunnen veranderen omdat je andere prioriteiten krijgt in je leven. Tijdens corona wil je natuurlijk alle pannetjes op het vuur houden maar dit kan lastig zijn. Een veelzijdige zorgverzekering zorgt ervoor dat je het risico beperkt en dat je kort op de bal kunt spelen. Zo is het belangrijk om in de gaten houden of andere verzekeraars veranderingen doorvoeren in de premies. Daarnaast moet het aanbod van de verzekering goed aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Kortingen op je zorgpremie

Verder is het verstandig om te kijken naar kortingen op je zorgpremie. In veel gevallen is er collectiviteitskorting beschikbaar voor de desbetreffende verzekering. Ook kan het zijn dat je minder betaalt door de gehele premie over het jaar in een keer te betalen.

Vertrouwen in je verzekeraar

Wanneer de service van je verzekeraar ondermaats is kan het zijn dat je overweegt over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. Wanneer je de mogelijkheden wil bekijken kun je overzichtelijk je zorgpremie vergelijken.