Wat is het eigen risico?

Het eigen risico is het bedrag van €385,- of €885,- dat je zelf betaalt voor medische zorg vanuit het basispakket. Verwacht je veel zorgkosten in 2022? Neem dan een eigen risico van € 385,-.  Ben je juist altijd gezond? Dan kun je het beste jouw eigen risico vastzetten op € 885,-. Hierdoor wordt de maandelijkse zorgpremie flink verlaagd.

Wat is een restitutiepolis?

Met een restitutiepolis heb je veel vrijheid. De restitutiepolis is een zorgverzekering met de meest uitgebreide keuzedekking.  Zo kun je jouw eigen zorgverlener kiezen wanneer deze een aangesloten contract heeft. Restitutie betekent letterlijk terugbetaling. Je betaalt eerst de zorg zelf en vervolgens declareer je deze bij jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar betaalt de gemaakte zorgkosten vervolgens terug.

Hoe vergelijk ik de beste zorgverzekering?

Op de homepage kun je eenvoudig via de vergelijkingstabel de beste zorgverzekering vergelijken. Je selecteert de gewenste filters en op basis daarvan krijg je de beste zorgverzekering. De beste zorgverzekering is voor iedereen anders. Ben je iemand die graag de zorgpremie vergelijkt of juist naar de dekkingen kijkt? Uiteindelijk bepalen de zoekfilters de beste zorgverzekering voor jou!

Kan ik na 1 januari 2022 naar een andere zorgverzekeraar gaan?

Ja, dit is mogelijk indien je jouw huidige zorgverzekering vóór 31 december 2021 opzegt. Wel dien je vóór 1 februari 2022 een nieuwe zorgverzekering te vinden. Je krijgt dan één maand extra tijd dan normaal. Zorg dat je op tijd een zorgverzekering afsluiten. Vergelijken kan snel en eenvoudig op de homepage.

Hoe zeg ik mijn zorgverzekering op?

Wij raden jou aan om eerst jouw nieuwe zorgverzekering te vergelijken op onze homepage. Nadat je de gewenste zorgverzekering hebt gevonden, klik je op afsluiten. Na jouw aanvraag keurt de desbetreffende verzekeraar jouw aanmelding goed.

Bij een basisverzekering geldt er een acceptatieplicht. Wel kan een verzekeraar je afwijzen op een aanvullende verzekering. Het is verstandig om jouw huidige zorgverzekering pas op te zeggen wanneer de nieuwe verzekeraar alles goedkeurt. Raadpleeg de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar om vervolgens de verzekering op te zeggen

Ben ik onverzekerd tijdens de overgangsperiode naar mijn nieuwe zorgverzekeraar?

Nee, dat is niet het geval. Je blijft in de overgangsperiode verzekerd bij jouw zorgverzekeraar. Zorg dat je vóór 31 december 2020 een goede zorgverzekering hebt afgesloten die per 1 januari 2022 start. Zo voorkom je problemen op het laatste moment.

Is een zorgverzekering verplicht?

De zorgverzekering bestaat uit een basis- en aanvullende verzekering. Iedere inwoner dient een basisverzekering te hebben in Nederland. Met de basisverzekering ben je gedekt tegen zorgkosten voor de belangrijke zorg waaronder de huisarts en het ziekenhuis. Het is zeker wenselijk om minimaal een basisverzekering te hebben.

Hoe hoog is de premie van een basisverzekering?

De maandelijkse zorgpremie is afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Op de homepage kun je alle verzekeraars in één oog opslag vergelijken met elkaar en meteen zien welke basisverzekering bij jouw past!

Hoe ontvang ik collectiviteitskorting op mijn zorgverzekering?

Ja dit is zeker mogelijk! Wil je collectiviteitskorting op jouw zorgverzekering? Klik dan op deze link. Je kunt dan nog eens extra korting op jouw basis- en aanvullende zorgverzekering krijgen.

Wat zijn acceptatievoorwaarden?

Acceptatievoorwaarden zijn eisen die de desbetreffende verzekeraar stelt om aangenomen te worden voor de zorgverzekering die jij afsluit.

Zijn mijn kinderen ook meeverzekerd?

Zijn jouw kinderen onder de 18 jaar? Dan vallen jouw kinderen ook onder het zorgverzekeringspakket van een ouder. Wel belangrijk om nieuw geboren kinderen door te geven aan de zorgverzekeraar. Alle kinderen ontvangen dan meteen dezelfde dekkingen en vergoedingen. Leuk om te weten: kinderen onder de 18 jaar zijn minderjarig en hebben geen eigen risico

Wanneer zijn mijn kinderen niet meer meeverzekerd?

Op het moment dat jouw kinderen 18 jaar en ouder worden, vallen zij niet meer onder de dekking van de ouders. Volwassen kinderen dienen zelf een zorgverzekering te hebben op dat moment. Zorg dat je voor jouw 18de verjaardag op tijd een verzekering vergelijkt en afsluit.

Kan ik mijn aanvullende verzekering later afsluiten?

Zeg je de zorgverzekering op vóór 1 januari 2022? Dan kun je zowel een basis als aanvullende verzekering voor die tijd afsluiten!